keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kerttu-mummon perunarieska

Tämä resepti on peräisin mummoltani Savonlinnasta. Parhaimmillaan rieska on tietenkin aidoista perunoista tehtynä, mutta myös perunamuusijauheesta tulee hyvää rieskaa. Mihinkään muuhun en sitten jauhetta käyttäisikään. Erikoista reseptissä on jauhojen vähäinen käyttö.




Tarvikkeet

n. 1 litra perunamuusia (kannattaa käyttää tuoretta lämmintä muusia, jolloin sekoittaminen on helppoa)
4 munaa
4 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa

Sekoita vähän jäähtyneeseen perunamuusiin munat ja mausta suolalla makusi mukaan. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Onnistunut taikina ei valu, mutta on kuitenkin löysähkö.



Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja "koristele" pinta haarukalla. Paista 225 asteessa vähän keskitason yläpuolella n. 20 minuuttia.


Anna rieskan jäähtyä hetki ja nauti!

1 kommentti: