lauantai 5. huhtikuuta 2014

Pappa al Pomodoro

Pappa al pomodoro on herkullinen ja helppotekoinen tomaattikeitto, joka suurustetaan vanhalla leivällä. Keitto sopii kevyeksi lounaaksi tai alkukeitoksi.


Useimmissa ohjeissa keiton tekemiseen käytetään tomaattimurskaa, mutta tänään käytin paseerattua tomaattia. Tällöin tomaatin maku on vahvempi.


Ainekset

Määrät eivät ole "kiveen hakattuja", vaan ohjetta voi ja kannattaa soveltaa.

1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
n. 1 litra paseerattua tomaattia
4 viipaletta vaaleaa leipää (mieluiten pari päivää vanhaa) (poista leivästä kuori)
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa



Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä miedolla lämmöllä reilu 5 minuuttia. Älä ruskista.

Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu leipä. Sekoita leipä keiton joukkoon, jolloin keitto suurustuu. Voit käyttää apuna esim. vispilää.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Annostele keitto lautasille. Valuta keiton päälle hyvää oliioljyä. Lisää vielä runsaasti silputtua basilikaa. Nauti!

Vinkkejä

Leipää vaihtamalla voit vaikuttaa keiton makuun.

Mikäli basilikan varret ovat pehmeitä, voit silputa ne hienoksi, ja lisätä keittoon yhtä aikaa tomaatin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti